Reisadvies bezoekers Scheveningen

Reisadvies bezoekers Scheveningen

Op zonnige dagen kan het druk zijn in Scheveningen. We geven je graag een paar reisadviezen zodat je snel en zorgeloos in Scheveningen aankomt en kunt genieten van zon, zee, strand en natuurlijk arcade!

Komt je uit (de regio van) Den Haag?

  • Reis met (deel-)fiets, (deel-)bakfiets of (deel-)scooter. Informatie over deelvervoer vindt je op de website van de Gemeente Den Haag.
  • Of kom met het openbaar vervoer. In juli en augustus heeft HTM een zomerdienstregeling en rijdt de tram naar Scheveningen extra vaak.

Kom je van buiten (de regio van) Den Haag?

  • Vanaf de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal vertrekken in de zomer meerdere tramlijnen naar Scheveningen. Deze tramlijnen rijden zeer regelmatig en tot laat in de avond. Vanaf station Laan van NOI rijden er bussen naar de kust. Alle vervoersopties vindt je op deze website.
  • Of maak gebruik van Park + Beach. Je parkeert de auto in een parkeergarage in de stad en reist daarna met de tram of op de fiets in 15 minuten naar Scheveningen. Het tarief is: € 5 voor 24 uur parkeren inclusief de tram of fiets. Dit bedrag is inclusief de bestuurder. Elke medereiziger (maximaal 4 personen) betaalt € 1,-. Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis mee. Je reserveert de parkeerplaats vooraf dus je weet waar je aan toe bent. Kijk voor meer info www.park-beach.nl.
  • Wil je toch in Scheveningen zelf parkeren? Bij zonnige dagen kan het erg druk zijn op de wegen naar Scheveningen en is de kans groot dat je in de file terechtkomt of dat er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn. Dus kom vroeg (voor 10.00 uur) en maak gebruik van een van de parkeergarages. Op deze website zie je een overzicht van de parkeergarages en hoeveel parkeerplekken er nog beschikbaar zijn.
  • Parkeer niet in de woonwijken. Je kunt hier maar heel even staan (maximaal 60 of 120 minuten) en er wordt in de zomer streng gehandhaafd. Bij een eerste parkeerbon kan er al een wielklem worden gezet.

Andere tips voor een bezoek aan Scheveningen vindt je op www.denhaag.com.